Ensimmäinen Riippumaton kirje

Alussa Säästäjä loi arvo-osuustilin. Salkku oli autio ja tyhjä, pimeys peitti sen alleen, ja Säästäjän epätietoisuus liikkui bittiavaruuden yllä. Eurokriisi sai Säästäjän epäilemään. Oli päiviä, jolloin salkun arvosta suli yli 3 prosenttia kerralla. Säästäjä hikoili ja hermoili.

Lopulta Säästäjä sanoi: "Tulkoon osinko!" Ja osinko tuli. Säästäjä näki, että osinko oli hyvä. Säästäjä erotti osingon spekuloinnista, ja hän nimitti osingon valoksi, ja spekuloinnin hän nimitti pimeydeksi. Tuli kevät ja osakkeista irtosi osinkoja, ja näin meni ensimmäinen vuosi.

Seuraavana vuonna taivaallinen valo johdatti Säästäjän Vanhemman Sijoittajan ylläpitämän blogin ääreen. Blogin nimi oli Kohti Taloudellista Riippumattomuutta. Se oli muuttava pysyvästi Säästäjän maailmankatsomusta. Säästäjä luki. Säästäjä koki herätyksen.

Sitten Säästäjä sanoi: "Tulkoon sijoittaminen tähän elämään, pitämään ikuinen orjuus loitolla." Säästäjä alkoi sijoittamaan ja unelmoimaan vapaasta huomisesta. Unelmat vaihtuivat suunnitelmiksi. Suunnitelmat vaihtuivat toteutuksiksi. Niin tapahtui, ja Säästäjä nimesi itsensä uudelleen. Säästäjästä tuli Piensijoittaja. Tuli kevät ja osakkeista irtosi kymmenkertainen määrä osinkoja, ja näin meni toinen vuosi.

Piensijoittaja sanoi: ”Kokoontukoot eurot ensin kuukausittain yhteen paikkaan, ja siitä siirtykööt osinkoaan säännöllisesti kasvattaviin vakaisiin ja voittoa tuottaviin yrityksiin.” Ja niin tapahtui. Piensijoittaja nimitti työpaikkansa mielessään väliaikaiseksi, ja riippumaton tulevaisuuden optioksi, jossa keho ja mieli saisivat halutessaan levätä oravanpyörässä juoksemisen jälkeen. Ja Piensijoittaja näki, että niin oli hyvä.
Piensijoittaja sanoi: ”Kasvakoot salkku osingoista, talletuksista ja arvonnoususta, mutta antakoot arvon vaihdella markkinoiden mukana.” Ja niin tapahtui. Salkkui versoi osinkoja, edellisvuodesta kasvavia osinkoja, ja uudelleensijoitettuja osinkoja, jotka kantoivat korkoa korolle Hyvinvointiparatiisin ahnaasta verotuksesta huolimatta. Piensijoittaja näki, että niin oli hyvä. Kuukaudet vierivät, ja osakkeista irtosi osinkoja, ja näin meni seuraavat vuodet.

Piensijoittajasta tuli yksityissijoittaja, ja hän totesi: ”Tulkoon blogi, ja olkoot se merkkinä osoittamassa viisautta, päättäväisyyttä ja lukemattomia affiliate-linkkejä. Olkoot blogin nimi uskollinen esikuvalleen, ja edustakoot se sitä päämäärää, jonka minä itselleni asetin". Tuli 11. vuoden loppukesä, ja näin syntyi Taloudellinen Riippumatto.

Kommentit

 1. Tämä profetia oli kyllä nyt niin mahtava, että kopsasin sen muistiinpanoihini antamaan motivaatiota ja uskoa pimeinä spekulaation aikoina.
  Lapsenkengissä kun näissä hommissa vielä olen.
  Kiitos Riippumatto hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Toivottavasti kirjeeni auttaa luomaan uskoa haastavina aikoina :) kiitos kommentista!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaikki voivat säästää 10 000 euroa vuodessa

Ensimmäinen 100 000 kasassa - miltä nyt tuntuu?

Katsaus vuoden osinkokertymään