Taloudellinen Riippumatto

Pitihän se oma blogi laittaa lopulta pystyyn. Suomalaisia sijoitusblogeja on tullut lueskeltua vuosien varrella, ja ensimmäinen oli tosiaan - kuten ekasta postauksestani jo kävikin ilmi - ”Kohti taloudellista riippumattomuutta” joskus vuonna 2010, kun olin juuri tehnyt ensimmäiset sijoitukseni. Muita blogeja, joita itse on tullut seurattua ovat mm. Osinkokuningas, Dividend Hawk, Rikas Erakko, Downshiftaus ja P.Ohatta

Eli tässä jälleen yksi sijoitusblogi, näitähän nousee nousukaudella kuin sieniä sateella. Mietin blogia perustaessa, että miten blogini tulee eroamaan massasta, jota on jo aika paljon ja suuri osa siitä on pääpiirteissään melko samanlaista. No, avauspostaukseni oli ehkä eeppisempi kuin kellään aiemmin, siitä on hyvä jatkaa. ;) Jotain omanlaista pitäisi kyllä kehitellä, katsotaan nyt miten homma lähtee tästä liikkeelle.

Taloudellinen Riippumatto on minulle tulevaisuuden tavoite, mahdollisuus makoilla riippumatossa aina kun siltä tuntuu, ilman pakonomaista oravanpyörässä juoksemista.

Ripustan riippumattoni kahden pilarin varaan, joista ensimmäinen on järkevä ja optimoitu kulutustaso / elämäntyyli, ja toinen puolestaan osingonkasvuun tähtäävä sijoittaminen. Yhdessä sopiva elämäntyyli ja kasvavat passiiviset osinkotulot tulevat nostamaan riippumaton sopivalle korkeudelle. Riippumatto = riippumattomuus. Jotain mitä aiemmin luulin mahdottomaksi, onkin mahdollista.Tällä hetkellä passiiviset nettotuloni ovat noin 4000 euroa vuodessa, joista osinkoja noin 3200 euroa, eli riippumatto laahaa vielä maassa, koska pilarit ovat liian matalalla. Osakepainoni on noin 55%, loput ovat pankkitalletuksina, ASP-säästötilillä tai vaihtoehtoisissa sijoituksissa (esim. S-osuudet). Käteiskassa korvamerkittynä osakesijoituksiin on melko suuri, 25 000 euroa, odottamassa isompaa dippiä markinoilla. Uusia sijoituksia pyrin kuitenkin tekemään katkuvasti kerran kuukaudessa tai kahdessa, kun saan tonnin-pari säästettyä uutta sijoitettavaa rahaa.

Seuraavien 10 vuoden aikana passiiviset tulot pitäisi vähintään kolminkertaistaa. Jos siihen pystyn, niin sitten otan kyllä huilin oravanpyörästä ja teen vaikka jotain pienimuotoista yrittäjyyspuuhaa tai vastaavaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaikki voivat säästää 10 000 euroa vuodessa

Ensimmäinen 100 000 kasassa - miltä nyt tuntuu?

Katsaus vuoden osinkokertymään