Nordnetin uusi app - ensivaikutelmat mobiilisovelluksesta

Käyttämäni osakevälittäjä Nordnet uusi hiljattain oman mobiilisovelluksensa. Nordnet on muutenkin tehnyt uudistuksia viime aikoina mm. visuaaliseen ilmeeseensä ja tuonut uusia digipalveluja asiakkailleen - tuntuu olevan hyvä tahti päällä! Tässä artikkelissa kerron hieman tarkemmin uusitusta Nordnet appista ja mitä mieltä itse olin uudistuksesta.

Aiempi Nordnetin sovellus ei koskaan oikein vakuuttanut allekirjoittanutta, ja niinpä käytin aina myös puhelimella nordnet.fi-palvelua, vaikka se ei ollutkaan milläänlailla mobiilioptimoitu tai responsiivinen. Siinä mielessä odotukset oli nyt asetettu sille tasolle, että käyttöön saadaan appi, joka siirtää tuon desktop-palvelun puhelimella selailun historiaan.


Vaivattomuutta kirjautumiseen

Heti käynnistettyäni uuden sovelluksen huomasin itselleni hyödyllisen ominaisuuden - Touch ID:n. iPhone-sovelluksesta löytyy siis nyt kirjautuminen sormenjäljellä, mikä tekee tunnistautumisesta huomattavasti aiempaa näppärämpää. Touch ID:n saa aktivoitua sovelluksen asetuksista. Sitä en tiedä, onko iPhone X:llä uusi kasvojentunnistus käytettävissä.
Touch ID yhdistää kirjautumisen helppouden ja turvallisuuden. Aiemmin jouduin aina näpyttelemään noin 40 merkkiä (sähköpostini ja salasanani) ennen kuin pääsin sisään palveluun, koska en halua käyttää "muista minut" -tyylisiä toimintoja tällaisissa sovelluksissa turvallisuussyistä. Kirjaudun aina sovelluksesta ulos käytön jälkeen, mutta Touch ID:n avulla uudelleenkirjautuminen kestää tasan sekunnin, eikä minun tarvitse näpytellä mitään pitkiä merkkijonona. Erinomainen lisäys sovellukseen!

Sovelluksen päänäkymä näyttää selkeästi oman pääoman, salkun markkina-arvon ja saldon määrän, sekä kehityksen valitulta ajanjaksolta suhteessa vertailuindeksiin. Mielestäni varsin onnistunut aloitusnäkymä. Ajanjaksoihin toivoisin vielä "koko historia" tai 10 vuotta -valintoja. Lisäksi aina sovellus ei tykännyt tuosta 5 vuotta -jaksosta, vaan jätti näyttämättä joitain tietoja.

Appin kategoriat, jotka näkyvät alapalkin navigaatiossa ovat "omistukset" (pääsivu), "seurantalistat", "etsi", "markkina ja "profiili". Hieman ehkä oudoissa sijainneissa yläpalkissa ovat "tee talletus" ja "kaupat". Veikkaan, että sovelluksen kehittyessä joitain ryhmittelyjä ja toimintojen sijainteja tullaan vielä muuttamaan.
Omistukset-näkymän alaosassa listataan kaikki osakkeet ja rahastot, niiden nykyarvo euroissa, absoluuttinen tuotto, prosentuaalinen muutos tänään ja viimeisin kurssi. Tätä näkymää Nordnet voisi jatkossa parantaa merkittävästi lisäämällä sorttaustoiminnon, jotta voi järjestellä omistukset esim. viimeisimmän kurssimuutoksen tai markkina-arvon mukaiseen järjestykseen - aivan kuten Nordnet.fi-palvelussa, mutta helposti pienelläkin ruudulla. Pienenä yksityiskohtana "tuotto"-sarakkeen osalta ei ole ihan selvää, onko tämä absoluuttinen tuotto euroissa vai lokaalissa valuutassa.


Pientä parannettavaa - ja myös positiivisia yllätyksiä

Etsi-näkymä on yksinkertainen, mutta huomasin, että se voisi olla vähän älykkäämpikin. Esim. "WPC"-tikkerillä palautuu kaikkea muuta kuin omassa salkussani oleva WPC eli W.P. Carey REIT. Etsi-toiminnon pitäisi ymmärtää priorisoida käyttäjän omassa salkussa olevia arvopapereita ja näyttää ne ensimmäisenä tai löytää ne "herkemmin" kuin muita vastaavalla tai samansuuntaisella tikkerillä olevia yrityksiä.
Toki yritysnäkymään pääsee myös oman salkun omistusten kautta, mutta silti etsi-toiminto voisi toimia hieman paremmin.

Yritysnäkymässä näkyy omat omistukset, keskikurssi, markkina-arvo ja tuotot. Tietoa-osion toivoisi pystyvän hieman useammin näyttämään tietoja, kuten osinkotuotto, P/E ja tulos/osake - myös ulkomaisista yrityksistä. Nyt nuo tiedot tuntuivat melko usein puuttuvan.

Markkina-osio oli ehkä vähän pettymys - parempi nimi tälle osiolle olisikin "uutiset". Uutiset on kyllä asianmukaisesti filtteröity salkun sisällön mukaisesti, mutta on kokonaisuudessaan aika tylsä osio, koska uutiset tulee luettua muista lähteistä. En usko, että monikaan käyttää Nordnet appiä talousuutisten lukemiseen. Jokin rooli niillä voisi kyllä sovelluksen sisällä olla, mutta paremmin yhdistettynä yritysnäkymiin enemmin kuin pitkänä listana ja omana osionaan. 
Yksi hauska ominaisuus Nordnetin appissa, joka yllätti positiivisesti, on mahdollisuus saada notifikaatio aina, kun osinkoja kilahtaa salkkuun. Pitihän tätä kokeilla ja heti kohta sieltä tulikin Targetin maksama 25,6 USD, joka laskeutui puhelimen lukitusnäytölle. Erittäin palkitseva ilmoitus! Ymmärrän kyllä, miksi nämä ilmoitukset eivät ole päällä oletusarvoisesti, vaan pitää erikseen käydä laittamassa päälle, koska joillekin tämä voi olla vähän henkilökohtaisempaa tietoa, ettei sitä haluta ihan näin näkyvästi esille.


Pari kysymysmerkkiä - näillä lisäyksillä sovellus nousisi kokonaan uudelle tasolle

Kaiken kaikkiaan Nordnet appin uudistus on ehdottomasti positiivinen, se on selkeä kehitysharppaus aiempaan sovellukseen nähden. Nälkä kasvaa kuitenkin aina syödessä, ja edellä kuvailemieni parannusideoiden lisäksi, listasin kaksi isompaa toiminnallisuuskokonaisuutta, jotka nyt loistavat poissaolollaan - mutta jotka lisäämällä Nordnet voisi nostaa sovelluksensa kokonaan uudelle tasolle:
 • Shareville -integraatiot
 • Salkun tapahtumat, osingot ja visualisoidut statistiikat
Nordnet on viime vuosina tuonut Sharevilleä niin näkyvästi esille Nordnet.fi:ssä, että yllätyin hieman sen poissaolosta sovelluksesta. Shareville tuo sijoittamiseen sosiaalisen aspektin ja yhteisöelementin. Oikein appiin integroituna, tämä voisi lisätä paljonkin syvyyttä Nordnet appin käyttämiseen. Liekö Sharevillen poisjättämisen syynä ollut Shareville-palvelun web-pohjaisuus, kun taas Nordnetin app on toteutettu mitä ilmeisemmin natiivi-iOS-applikaationa?

Toinen pointtini salkun tapahtumien, kuten osinkojen listaamisesta ja visualisoinnista toisi mielestäni paljon lisäarvoa sovelluksen käyttäjille. Toimiva raportointikäyttöliittymä, josta pystyisi filtteröimään ja sorttaamaan oman salkun tapahtumia - kuten Nordnet.fi:ssä, mutta myös paremmin visualisoituna. Kumulatiivinen osinkokertymä, viime vuoden osingot ja viime vuosien tai koko salkun historian kehitystrendi, ennustetut tämän vuoden osingot, omat tavoitteet ja niin edelleen. Paljon mahdollisuuksia! Nordnet voisi vaikka katsoa vähän vinkkiä joistain pankkien sovelluksista, missä seurataan ja visualisoidaan hyvin kulutusta ja mm. bonuksia, kuten OP:n Pivo-sovelluksessa ja S-ryhmä S-bonus -sovelluksessa. Steal with pride! 

Kommentit

 1. Mielenkiintoista. Kiitos tiedosta. Pitääpä ladata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kannattaa kyllä ladata. :) Veikkaan että tuo paranee tuosta vielä entisestään tulevien päivitysten myötä.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaikki voivat säästää 10 000 euroa vuodessa

Ensimmäinen 100 000 kasassa - miltä nyt tuntuu?

Katsaus vuoden osinkokertymään