Osinkotulot yli 3k€ ensimmäistä kertaa - ja muita merkkipaaluja

Otetaanpa näin osakemarkkinoiden myllerryksessä ja laihtuneen salkun "vastapainoksi" myös vähän positiivisia uutisia omalta sijoitusrintamalta ja muutama hiljattain saavutettu merkkipaalu erinäisten tasalukujen muodossa.

Reilu viikko sitten paukahti kautta aikojen ensimmäistä kertaa rikki 3000 euroa osinkoja vuositasolla! Aiempi ennätys oli viime vuoden n. 2700 euroa, ja nyt kolme tonnia tuli kasaan jo 2,5 kuukautta ennen vuoden päättymistä. Ihan mukava tasaluku, ja kyllä jokainen tonni mitä saa lisättyä passiiviseen tulovirtaan, on jo pieni saavutus omillaan.

Lisäksi koko vuoden 2018 ennuste näyttää nyt jo 3500 euroa eli kovaa vauhtia lähestytään 300 €/kk netto-osinkotulon rajaa. Tälle vuodelle on vielä tulossa mm. AT&T:n ja OHI:n osingot, jotka ovat useampia satasia yhteensä.

Seuraavan 12kk:n ennuste puolestaan täräytti ruutuun lukemat 3882 euroa - no, siinä jäädään vielä tasaluvusta vähän, mutta eiköhän tuokin korjata parin-kolmen seuraavan kuukauden aikana.

Kaiken kaikkiaan nämä luvut tarkoittavat sitä, että neljännesriippumattomuus on tosi asia melko pian. Tuohon kun lisätään tämänhetkiset korkotuloni, noin 700 euroa vuodessa, päästään jo 4200 euroon passiivista nettotuloa vuositasolla, mikä lähentelee kvartaaliriippumattomuutta. Neljännesriippumattomuudesta kirjoitti aiemmin myös Osingoilla vapaaksi -bloggaaja. Sinänsä aika huikeaa, että kohta voisi ottaa kolmen kuukauden loman vuosittain ilman, että söisi kuormasta yhtään! Ei toki sukellusreissuja Malediiveille, mutta kuitenkin (sinne on muutenkin turhan pitkä matka sukeltaa).

Salkussa on kyllä viime aikoina rytissyt oikein kunnolla ja mm. yksi suurimmista omistuksistani Nordea on hurjassa alamäessä. Olen hieman ostellut lisää, mutta osake alkaa jo olla aika kovassa ylipainossa salkussa, eikä laskulle näy loppua, joten parempikin tilanne toki voisi olla. Kaiken kaikkiaan salkun arvosta on haihtunut bittiavaruuteen tuhansia euroja viime viikkoina, mutta lisäostojen, ja pienen velkavivun avuttamana markkina-arvo on pysynyt vielä 100 000 euron päällä.

Joka tapauksessa tällaisina aikoina, kun markkinoilla on aika rajuakin volatiliteettia, on mukava vetää yhteen osinkovirran tasaista kehitystä ja sen ennusteita. Tämä on se itselleni henkisesti tärkeä aspekti sijoittamisessa, josta olen valmis maksamaankin (veroja), verrattuna siihen, että sijoittaisin esim. kasvu-ETF:iin, jotka jatkuvasti uudelleensijoittavat osingot. Tuossa tapauksessa laskumarkkinat tuntuisivat vielä moninkerroin pahemmilta kuin tällä hetkellä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaikki voivat säästää 10 000 euroa vuodessa

Ensimmäinen 100 000 kasassa - miltä nyt tuntuu?

Katsaus vuoden osinkokertymään