Päivitys vuoden osinkokertymään vs tavoite

Tämä päivä alkoi harvinaisen mukavasti, kun Nordnetin mobiilisovellus puski perätysten kolme notifikaatiota maksetuista osingoista; yhteensä 232 USD bruttona kolmelta yritykseltä (OHI, O, ABBV). Nettoeuroina ennakonpidätyksen jälkeen tuo on toki "vain" 175 euroa, mutta ei silti kovin usein allekirjoittaneella ole tällaisiä päiviä, kun kvartaaliosinkoa maksavat yritykset tilittävät yhdelle päivälle yli 150 euron osingot. Saisi olla useampiakin. :)

Tänä vuonna osinkoja on nyt tullut yhteensä 490 euroa ennakonpidätyksen jälkeen, mikä näkyy vihreällä alla olevassa graafissa. Vuoden netto-osinkotavoite itselläni on 4600 euroa, mikä tasaisella vauhdilla tarkoittaisi punaista katkoviivaa. Kuten kuvaajasta näkyy, tavoitteesta on toistaiseksi vielä jääty jonkin verran, mutta maalis-huhtikuu korjaa vihreän viivan punaisen yläpuolelle, koska Helsingin pörssin yrityksillä on edelleen omasta salkustani aika merkittävä siivu, ja suurin osa suomalaisista yrityksistä maksaa osingot - ainakin vielä toistaiseksi - kerran vuodessa. 

Siispä osinkokertymä tulee nousemaan yli tasaisen vauhdin tavoitteen nyt keväällä, jonka jälkeen alkaa taas laskemaan takaisin kohti tavoitetasoa - toivottavasti pysyen kuitenkin sen paremmalla puolella vuoden tullessa aikanaan päätökseensä.

 

Vuosi on vanhentunut nyt 13,5%, ja osinkotavoitteestani on kasassa 10,6%. Tästä on hyvä jatkaa kohti osinkokevättä, ensi kuussa taitaa irrotakin jo osingot Nordeasta, joka näyttää tämän hetken laskemissa olevan suurin yksittäinen osingonmaksaja omassa salkussani tänä vuonna. Sillä nostetaan kumulatiivinen osinkokertymä jo tonnin kieppeille.

Kommentit

 1. Hyvältä näyttää! Mulla alkais forward osingot olla jo melkeen 9000 euron puolella, mutta velkaisuusaste on mennyt turhan korkealle. Keskityn siis vaan nyt taas hetken pienentämään sijoituslainaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnosta; millaista velkatasoa pidät sopivana? Itsellä tällä hetkellä lainaa vain 3-4% salkun markkina-arvosta, mutta varmasti tulen sitä kasvattamaan kun kurssit taas seuraavan kerran kyykkäävät joulukuun tapaan. Ehkä joku 10% voisi olla itselle sopiva velkaisuusaste.

   9k€ forward osingot kuulostaa kyllä jo todella hyvältä, tonnin raja per kk jo melko lähellä..

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaikki voivat säästää 10 000 euroa vuodessa

Ensimmäinen 100 000 kasassa - miltä nyt tuntuu?

Katsaus vuoden osinkokertymään