Viime vuoden osinkokertymä ylitetty - 5 kuukautta etuajassa

Eilen kilahti salkkuun Scotiabankin kvartaaliosinko, ja sen myötä tämän vuoden osinkokertymä ylitti koko vuoden 2018 osinkopotin, vaikka vuotta on vielä viisi kokonaista kuukautta jäljellä!

Toistaiseksi tänä vuonna olen saanut 3650 euroa netto-osinkoja. Viisi kuukautta edellä viime vuotta on aika kova tulos ja aktiivisen osakesäästämisen ansiota viiimeisten 12 kuukauden aikana. 

Se tarkoittaa myös sitä, että vuoden osinkotavoitteeseeni (4600 eur) pääsemiseen matkaa on vielä 950 euroa, ja kun jäljellä on siis viisi kuukautta, se tarkoittaa vajaa 200 euroa per kuukausi. Viime vuonna samalla aikavälillä (elo-joulu) sain kasaan 938 euroa, ja koska olen sittemmin lisännyt omistuksiani sen verran reilusti, näyttää tavoitteeseen pääseminen 99%:n varmalta. Vain jonkin ison osingonmaksajan yllättävä ja äkkinäinen osingonleikkaus - tai oikeammin -romahdus - voisi estää tavoitteeseen pääsemisen.

Kun osinkoennustetta katselee tuleville kuukausille, niin itse asiassa näyttää siltä, että vuodesta 2019 tulee ensimmäinen vuosi koskaan, kun kasvatan vuosittaisia netto-osinkojani yli 1000 eurolla vuodessa. Täysin palkkatuloista säästämällä ja osingonkorotuksilla tämä saavutus ei tosin tule, vaan olen myös lisännyt osakepainoa jonkin verran viime vuoden lopulta lähtien käteiskassan kustannuksella.

Hienoja merkkipaaluja on siis joka tapauksessa edessä; ensimmäistä kertaa yli 4000 euron vuosittaisia netto-osinkoja häämöttää jo 1,5 kuukauden päässä, ensimmäistä kertaa yli tonnin kasvu netto-osingoissa vuoden aikana, eikä kaukana tule olemaan myöskään 400 euron kuukausittainen osinkopotti, koska 4800 euroa on vielä ihan mahdollisuuksien rajoissa saavuttaa tänä vuonna sekin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaikki voivat säästää 10 000 euroa vuodessa

Ensimmäinen 100 000 kasassa - miltä nyt tuntuu?

Katsaus vuoden osinkokertymään